אחד הדברים שחשובים לי מאוד בחו"ל זה האפשרות להיות מחוברת לאינטרנט. יש לזה כמה סיבות, הסיבה העיקרית היא שלא משנה איפה אני נמצאת תמיד אני יכולה למצוא את הדרך הטובה ליעד שאני רוצה להגיע אליו. בחו"ל אני משתמשת המון בגוגל מפס גם בהליכה ברגל וגם בשביל להתמצא בתחבורה ציבורית. בנוסף יש מצבים שבהם אני רוצה להזמין מונית (Gett, Uber) או לעלות תמונות וסרטונים לרשתות החברתיות (משהו שיתווסף למשימות שלי מאז שהתחלתי להיות בלוגרית טיולים).
אז נכון שהיום כבר כמעט בכל מסעדה ובית קפה תוכלו למצוא Wifi ובכל מלון וגם בהוסטל כבר יש ויש גם אפליקציות שעובדות אופליין ולא זקוקות לאינטרנט, אבל אני מעדיפה שתהיה לי אפשרות ליצור קשר או להשתמש בכל אפליקציה שאני רוצה בכל מקום ובלי תלות בwifi.
החלטתי לכתוב פוסט שיראה לכם את האפשרויות שקיימות היום בשוק, מאחר שהמחירים של כל החברות משתנים כל הזמן ויש גם כל הזמן מבצעים חדשים, אז לא כתבתי מחירים מדוייקים ואת כל האופציות שיש לחברות. חשוב לי שתכירו את האפשרויות השונות בכלליות ומדי פעם תעשו סקר שוק ותבדקו מי מציע את המחיר המשתלם יותר.
- לעוקבי הבלוג יש קוד הנחה של 15% לחברת Airalo לרכישת ESIM – למימוש ההנחה יש ללחוץ על הקישור הזה . קוד ההנחה כבר כלול בקישור. תראו אותו בעת התשלום.
כרטיס סים מקומי
אחת האפשרויות הכי זולות (תלוי ביעד), היא לקנות סים מקומי ביעד שאליו אתם מגיעים. יש יעדים בהם תוכלו לקנות את הכרטיס סים כבר בשדה התעופה כמו למשל בפוזנן פולין, בלרנקה קפריסין ועוד (גם תלוי מתי נוחתים, כי אם נוחתים בלילה אז רוב הסיכויים שכל החנויות יהיו סגורות) . ויש יעדים שתצטרכו ללכת לחנות של חברת תקשורת ושם לקנות. יש חנויות שדורשות לראות דרכון בעיקר חברות גדולות כמו Vodafone , T-mobile ועוד, אז אני ממליצה לקחת איתכם את הדרכון כשאתם הולכים לקנות כרטיס סים. ואני ממליצה גם לבדוק בכמה חברות מאחר שיש חברות שגובות מחירים הרבה יותר גבוהים מהאחרות.
באילו מדינות שווה לקנות סים מקומי?
המדינות שהם שווה לקנות כרטיס סים הם מדינות באסיה (כמו ויאטנם ותאילנד) ומדינות במזרח אירופה ( כמו רומניה ופולין) מחירי כרטיסי הסים שם נעים בין 2-7 יורו
במדינות כמו גרמניה וספרד המחירים נעים בין 10-25 יורו שזה מחיר סביר. במדריד מצאנו כרטיס סים ב10 יורו ובברלין ב20 יורו
אבל במדינות כמו איטליה כרטיס הסים יקר ומחירו מעל 30 יורו ולכן שווה לחפש אלטרנטיבה אחרת.
מה המשמעות של החלפת כרטיס סים לסים מקומי?
חשוב לדעת שהחלפת כרטיס סים משמעותו החלפת מספר אבל הוואטסאפ נשאר עם אותו מספר שלכם. רוב הכרטיסים הם רק של דאטא ובלי שיחות (אם זה עם שיחות זה מייקר את המחיר) אבל אפשר להתקשר היום חינם מוואטסאפ ובמחיר ממש נמוך מסקייפ (כשרוצים להתקשר לטלפון כמו למשל למלון או למסעדה) ולכן כרטיס של דאטה בלבד אמור להספיק.
כרטיס סים אלקטרוני/דיגיטלי/וירטואלי eSIM
ישנן כמה חברות שמציעות רכישה של כרטיס סים אלקטרוני אני התנסיתי עם חברת Airalo והייתי מאוד מרוצה מחווית המשתמש שלהם (סרטוני הדרכה פשוטים לתפעול הכרטיס סים) והכל עבד בלי בעיות מיוחדות.
- לעוקבי הבלוג יש קוד הנחה של 15% לחברת Airalo לרכישת ESIM – למימוש ההנחה יש ללחוץ על הקישור הזה . קוד ההנחה כבר כלול בקישור. תראו אותו בעת התשלום.
השתמשתי בסים האלקטרוני גם בטיול ביוון וגם בישראל (אופציה מאוד טובה עבורי כשאנחנו מגיעים לביקור בישראל). אז קודם מה זה סים אלקטרוני?
סים אלקטרוני (דיגיטלי) eSIM הוא סים דיגיטלי המאפשר הפעלה של תוכנית סלולרית מהספק מבלי שנצטרך להשתמש בסים פיזי. בעצם אפשר להוריד ולהתקין חבילת גלישה דיגיטלית מיותר מ-200 מדינות ולשמור על המספר הנוכחי שלכם.
אז בואו נדבר על יתרונות וחסרונות כדי להבין מתי ולמה כדאי להשתמש בeSim.
יתרונות
- מחירים זולים בהרבה מסים פיזי רגיל
- אין צורך להתעסק בהכנסת סים פיזי לפלאפון
- אפשר לשמור על המספר הקיים שלכם
- התקנה נוחה ומהירה
- אפשר כל פעם להגדיל את חבילת הגלישה בהתאם לצורך
- לא צריך לחפש חנות לרכישת סים או להזמין מראש. אפשר להתקין אותו בעת ההגעה ליעד ופשוט להפעיל.
חסרונות
- החסרון הכי גדול כרגע הוא שחלק מהמכשירים לא תומכים בסים אלקטרוני. איך תדעו שהמכשיר שלכם תומך בכרטיס האלקטרוני? פשוט מאוד כנסו לקישור הזה ותדעו . קישור לאילו מכשירים תומכים ב-eSIM.
- הסים מאפשר רק חבילת גלישה ולא שיחות טלפון או הודעות.
כרטיס סים גלובלי שמיועד לחו"ל
מה זה כרטיס סים גלובלי?
זהו כרטיס סים שאתם רוכשים כבר בארץ והוא יכול לשמש אתכם לכל נסיעה שלכם לחו"ל.
איך זה עובד? רוכשים כרטיס סים, מטעינים אותו בכסף ומשתמשים בחו"ל. יש כמה חברות שמוכרות את הכרטיס סים. אחת החברות היא world8 שעובדת גם עם דואר ישראל ומציעה מחירים די זולים. ויש גם את globusim (מבית 011גלובל) שלדעתי מספקת את המענה הטוב ביותר
* לעוקבי הבלוג יש הנחה לחברת Globusim שמקנה 10% הנחה על כל חבילות הסים באתר. קוד קופון nofarbox
היתרון שלהם הוא שאם לא ניצלתם את כל הכסף שהטענתם , הוא נשאר לכם גם לטיסה הבאה (עד 4 שנים). לעומת כרטיס סים מקומי שיש לו תוקף קצר ואין אפשר לנצל אותו בנסיעה הבאה לאותו יעד. את הכרטיס ניתן להזמין דרך האינטרנט ולהטעין באינטרנט או ללכת לדואר, לרכוש אותו שם וגם להטעין אותו שם.
היתרונות של globusim
- מחיר יותר זול מכל החברות הישראליות
- אין הפתעות- המחיר כולל הכול – סים + שיחות+ דאטה
- שיחות לישראל ללא הגבלה- לא צריכים חיבור לאינטרנט כדי לדבר עם הבית ( לא נוגס בחבילת האינטרנט)
- הסים כולל שיחות מקומיות
- הסים כלול במחיר (לא צריך להחזיר אותו)
- אופציה להעברת שיחות מהמספר הישראלי (בחלק מהחבילות כלול במחיר – או אפשר להוסיף ב10-12 דולר לכל התקופה)
חבילות גלישה דרך ספקיות הסלולר
רוב חברות התקשורת גובות מחירים יחסית גבוהים לחבילות גלישה. המחירים נעים לרוב בין 100-250 ש"ח לחבילת גלישה של 1GB-3GB לבערך שבועיים. חברות התקשורת הן פרטנר, גולן טלקום, סלקום, 012, פלאפון והוט.
אבל שווה לבדוק אותם מדי פעם כי לפעמים הם יוצאים עם מבצעים משתלמים. למשל הוט לאחרונה עשתה מבצע של כרטיס סים לארץ שכולל גם 2GB גלישה לחו"ל כל חודש ב49 ש"ח.
יש גם את חברת we4g שמציעים חבילות גלישה לחו"ל במחירים יותר זולים שמתחילים ב49 ש"ח ל10 ימים.
מה האופציה הכי משתלמת לדעתי לאינטרנט בחו"ל?
אני אישית ממליצה לעשות שילוב. במדינות זולות כפי שציינתי למעלה, שווה לרכוש סים מקומי. בנוסף שווה שיהיה את הכרטיס סים הגלובלי לחו"ל ככה שאם אתם מסתבכים בקניית הסים המקומי אז יהיה לכם סים שבטוח עובד ואם נוסעים למדינות שהכרטיס סים המקומי יקר אז עדיף להשתמש בכרטיס הגלובלי.
בנוסף שווה להתעדכן מדי פעם בחבילות הגלישה כי התחרות גדולה בשוק ולפעמים יש מבצעים ממש משתלמים.
14 תגובות בנושא “אינטרנט בחו"ל – סים מקומי, סים גלובלי וחבילות גלישה שונות”
בגלובל סים של פלאפון המחיר הוא 149 ש"ח ל4 ג"ב לגלישה בחו"ל ללא שיחות
החבילה אינה מוגבלת בזמן, וניתן לשמור את יתרת החבילה לטיסות הבאות
נראה לי המבצע הכי משתלם כרגע.
היי ישי 🙂
תודה על העדכון
זה באמת נשמע כמו דיל טוב
יש לך את הגלובל סים? יצא לך להשתמש בו ולראות שזה עובד סבבה?
בהחלט.
בהתחלה טענתי אותו ב2 ג"ב ב100 ש"ח.
אגב הזמנתי את הסים ברשת (יתכן וזה היה באתר של באג) ולכן הוא לא עלה לי.
אחרי 3 חודשים ולפני הטיול הבא בדקתי באתר שלהם ונודע לי שנותר לי 1 ג"ב+.
הסתפקתי בזה, אבל באמצע הטיול, התגנבו ללבי חששות שאתקע בלי אינטרנט ובלי יכול לגלוש לאתר שלהם להטעין, ועם הנסיון הטוב שהיה לי איתם, בחרתי כבר בהטענה של 4 ג"ב. המחיר הרבה יותר משתלם – כאמור.
נשמע טוב 🙂 תודה רבה על העדכון והתשובה המפורטת
אני גם השתמשתי בגלובל סים בטיול האחרון שלי בבלקן. בעבר נתקלתי בבעיה כשרכשתי סים מקומי בספרד ועברנו את הגבול לאנדורה, שם הסים הפסיק לעבוד, כי היה מותאם לספרד בלבד. הפעם עם גלובל סים עברנו מדינות רבות ולא הייתה שום בעיה בכך.
היי אופק 🙂 תודה רבה על העדכון .. טוב לדעת
היי,
איטליה עדיין יקרה ולא משתלמת ברכישת סים מקומי ?
היי חיים
האמת שלא יצא לי עוד להיות באיטליה מאז , ככה שקשה לי להגיד אם המחירים השתנו
אבל נראה לי שעדיין הסים שם יחסית יקר
קניתי סים מקומי באיטליה, 20 יורו..
אחרי שעה שעבד כמו שצריך ביקש ממני לעדכן טלפון למספר חדש.. אפשר לעשות זאת בלי לדאןג ואח״כ לחזור למס׳ שלי כשאחליף שוב לסים הפרטי המקורי שלי..?
היי שירה
?איפה זה ביקש להחליף מספר? בוואטסאפ?
כי אם כן תסרבי
את צריכה להשאר שם עם המספר הישן
היי נופר
היינו באפריל באתונה וקניתי סים של וודאפון שהיו בו 5 או 8 ג"ב לחודש עם מס יווני כעת נוסעים לאיטליה האם אפשר יהיה להטעין את הסים ויוכל לשמש אותנו?
היי אופירה
ממה שידוע לי אז זה אמור לעבוד אבל אני לא בטוחה לגבי זה
ממליצה לנסות ליצור קשר במייל עם חברת וודאפון ולברר מולם
שלום
אשמח לקבל חוות דעת ממך לגבי חבילה לתקשורת או סים מקומי לפינלנד והאם יש היכן לרכוש את זה ברגע יציאה מהשדה תעופה או שעדיף לרכוש כאן בארץ.
אנחנו טסים במהלך חודש פברואר עם המשפחה בטיול מאורגן
תודה
היי אריאלה
אנחנו רכשנו סים מקומי בשדה תעופה בהלסינקי
אם תגיעו בלילה וזה יהיה סגור אז אפשר לקנות בעיר עצמה
אני לא זוכרת כמה הוא עלה אבל הוא לא היה יקר