אחת הדרכים הכי טובות לחקור ארצות ומקומות חדשים, היא על ידי השכרת רכב בחו"ל. לפעמים לשכור רכב אפילו מוזיל עלויות, אפשר להגיע למקומות מיוחדים שבלי רכב לא היינו מגיעים אליהם ובנוסף נסיעה בדרכים יפות, יכולה להיות חוויה ממש כיפית.
חשוב לי לציין שלפעמים שווה לשלם קצת יותר כסף על רכב מחברה טובה עם המלצות טובות, כי לפעמים הזול יכול לעלות ביוקר. אנחנו למשל נתקענו עם רכב באחד הטיולים ולשמחתינו החברה שדרכה שכרנו את הרכב טיפלה בנושא במהירות.
הרבה שואלים אותי לאיך לשכור רכב בזול בחו"ל ומבקשים המלצות לחברות השכרה, בגלל ששכרנו רכב פעמים רבות בחו"ל והבלוג מלא בטיולים שעשינו עם רכב שכור. יש כמה דרכים להוזיל עלויות בהשכרת רכב בחו"ל ולכן החלטתי לכתוב פוסט מפורט עם כל הטיפים שלי.
עיקרי הטיפים שלי
- מנוע חיפוש טוב להשוואת מחירי רכבים – מנוע החיפוש של פאפם פאפם.
- מומלץ מאוד!! לעשות ביטוח החזר השתתפות עצמית לרכב השכור. חברה חיצונית טובה לכך היא carinsurent או Rental Cover.
- אחרי הזמנת רכב מומלץ להשתמש גם בשירות החינמי של פאפם פאפם לזיהוי ירידת מחירים של השכרות רכב.
- כשאוספים את הרכב מהחברה חשוב לצלם את הרכב ולתעד שריטות ובעיות שיש לו.
- במידה ועושים תאונה ויש ביטוח החזר השתתפות עצמית מחברה חיצונית אז חשוב לבקש חשבונית עם פירוט על הנזק – כמה עלה כל תיקון.
- תדלקו את הרכב למיכל מלא לפני החזרת הרכב.
הקדמה
הטיפ הראשון שלי, הוא להזמין את הרכב כמה שיותר זמן מראש (כי המחירים בד"כ זולים יותר). חשוב לבחור בהצעות עם אפשרות לביטול חינם (כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה וגם ככה תוכלו להיעזר בשירות של פאפם פאפם).
הטיפ השני שלי הוא להיעזר בשירות מעולה וחינמי שנקרא paapmpaapm להוזלת מחיר השכרת רכב.
בשירות הזה משתמשים אחרי שמזמינים רכב (כי הוא יעזור לכם למצוא את אותו רכב בזול יותר או שדרוגים במחיר דומה).
לאחר הזמנת רכב (עם אפשרות ביטול בחינם או בדמי ביטול סמליים) שולחים את מייל אישור ההזמנה שקיבלתם (לוחצים על "העבר" או Forward) למייל של פאפם פאפם בכתובת: box@paapmpaapm.com
במידה שמחיר הרכב ירד תקבלו התרעה למייל ואז תוכלו לבטל את את ההזמנה המקורית שלכם ולהזמין מחדש במחיר זול יותר. מה שנחמד הוא שגם תוכלו להתייעץ איתם לגבי ההצעה שקיבלתם ולקבל טיפים שווים לקראת ההשכרה. חשוב לי לציין שהם לא סוכנות השכרה אלא עוזרים לכם למצוא מאיזה אתר הכי כדאי לכם להזמין והם עובדים עם כמה אתרים גדולים ואמינים מהארץ ומהעולם.
ד"א השירות הזה דומה לשירות של פרובו לבתי מלון רק שהפעם הוא לגבי רכב.
פרמטרים בחיפוש שמשפיעים על מחיר השכרת הרכב
לפני שנתחיל לדבר על איך להוזיל את הרכב השכור, חשוב להכיר איך התמחור של השכרת רכב בחו"ל עובד, כדי להבין כבר בחיפוש הראשון מה כדאי לקחת בחשבון.
- אם שוכרים את הרכב במקום אחד ומחזירים אותו במקום אחר, זה עלול לייקר את השכרת הרכב ואפילו יש חברות שיגבו "מס" גבוה על כך (שנקרא דמי השכרה בכיוון אחד או One Way Fee וחשוב לוודא האם הוא כלול במחיר בעת ההזמנה).
- אם אוספים את הרכב מהעיר ולא משדה התעופה, המחיר עלול להיות יקר יותר ולפעמים יש הבדל אם אוספים רכב בסניף מסוים לעומת סניף אחר. אם אתם גמישים שווה לבדוק השכרה גם בעיר וגם בשדה התעופה.
- איסוף הרכב בשעות שונות עלול לשנות את המחירים של הרכב – למשל אם אוספים את הרכב מאוחר בלילה זה יכול להיות יקר יותר מאשר לאסוף אותו בבוקר (בגלל תוספת איסוף מחוץ לשעות הפעילות של הסניף). באופן מפתיע, לפעמים חלק מהסניפים סגורים בשעות הצהרים ולכן עלות איסוף הרכב בשעות שהסניף סגור, באמצע היום, עלול לגרור תשלום שכזה וליקר את ההשכרה. לכן שווה לבדוק מה הן שעות הפעילות של הסניף ולנסות לאסוף את הרכב במהלכן.
- מחיר ההשכרה מחושב לפי ימי השכרה שלמים של 24 שעות. לדוגמה: אם שוכרים רכב ביום ראשון ב-10:00 בבוקר ומחזירים את הרכב בכל שעה לפני יום שני ב-10:00 בבוקר, המחיר יהיה תמיד אותו המחיר – בעבור השכרה של יום מלא. למשל השכרה מיום ראשון ב-10:00 בבוקר ועד הערב – נניח עד 19:00 של אותו היום, תעלה אותו הדבר כמו השכרה עד למחרת ב-10:00. זה עובד גם בכיוון ההפוך – אם שוכרים בעשר בבוקר ומחזירים למחר ב-11:00, נשלם כבר על יומיים של השכרה וזה בעצם עלול להכפיל את עלות ההשכרה. לכן אם אפשר לכוון ולהחזיר את הרכב בשעה הדומה לשעת האיסוף או מוקדמת יותר, לא נצטרך לשלם על יום השכרה נוסף. זה כמובן חל גם על חישוב כל התוספות כמו ביטוח, מכשירי ניווט ומושבים ילדים.
- גודל הרכב והסוג שלו.
- ידני או אוטומטי. לרוב רכב ידני יהיה הרבה יותר זול מרכב אוטומט.
- יש חברות המגבילות בקילומטראז' אז אם אתם מתכננים לנסוע הרבה עם הרכב שווה להזמין דרך חברה שלא נותנת מגבלות. מצד שני, ברוב המקרים ההגבלה היא לא באמת מגבילה אז אם יש הצעה זולה עם הגבלת ק"מ, שווה בכל זאת לבדוק מה המרחק שאתם מתכננים לנסוע ואם זה פחות או יותר מתאים, תקחו את ההצעה הזולה עם הגבלת הק"מ. במקרה שתעברו את המגבלה תשלמו בעבור כל ק"מ שחרגתם – בד"כ זה בערך עוד שקל לכל ק"מ וזה יופיע בתנאים בצורה ברורה.
מנוע חיפוש להשכרת רכב בחו"ל
אני תמיד בעד להשתמש במנועי חיפוש שמשווים עבורכם את המחירים של כל החברות. לדעתי זאת הדרך הטובה ביותר למצוא את המחירים הזולים ביותר, בלי הרבה מאמץ.
אישית אני ממליצה על מנוע החיפוש של פאפם פאפם.
פאפם פאפם הוא מנוע חיפוש ישראלי חדש להשכרות רכב בישראל ובחו"ל. אם תרצו – זה הסקייסקאנר של השכרות הרכב. הוא די חדש ועלה רשמית באוגוסט 2021. הממשק שלו מאוד פשוט ומאפשר השוואה נוחה בין הצעות שונות המגיעות מאתרים שונים.
זה מנוע החיפוש הראשון להשכרות רכב המאפשר לכם לקבל הצעות זולות להשכרת רכב מהאתרים הגדולים בחו"ל כדוגמת Rentalcars ובמקביל גם הצעות מספקים ישראלים כמו אופרן הכוללות ביטול השתתפות עצמית.
אני יודעת שחלק מהקוראים שלי אוהבים להשיג את המחיר הכי זול ומצד שני חלק מהקוראים רוצים להזמין מחברה שנותנת שירות בעברית ושלא יעבדו עליהם וזה בדיוק מה שיפה כאן – יש גם וגם – הצעות בסיס זולות והצעות עם ביטוחים מלאים.
תוכלו לסנן את ההצעות שמקבלים לפי מה שחשוב לכם – למשל לקבל רק הצעות עם ביטול בחינם או עם ביטוח מסויים או חברה מסויימת שאתם רוצים להזמין דווקא ממנה.
חשוב לציין שכל ההצעות כוללות את כל הביטוחים והתוספות שחייבים לשלם. פאפם פאפם לא עובדים עם אתרים שמציעים לכם סתם מחיר נמוך אבל לא כוללים תשלומי חובה ומיסים מקומיים. אם משהו לא כלול במחיר הוא יהיה מודגש. ברגע שבוחרים הצעה אז בעצם עוברים לאתר ממנו ניתן להשלים את ההזמנה ככה שכל ההזמנה מתבצעת מול הספק ישירות ופאפם פאפם רק עוזרים לכם למצוא הצעות שוות.
ממליצה מאוד, אחרי שביצעתם הזמנה וקיבלתם עליה אישור תתקשרו לחברה עצמה ותוודאו שאכן ההזמנה נקלטה ואושרה.
ביטוחי ביטול והחזר השתתפות עצמית לרכב
בעת הזמנת רכב יציעו לכם גם לעשות ביטוח לרכב. ביטוחי ביטול והחזר השתתפות עצמית לרכב הינם דבר הכרחי.
מי שבוחר לא לבטח את הרכב יכול למצוא את עצמו בסיטואציות לא נעימות בעת החזרת הרכב וכמו כן בתשלום של קנסות מאוד גבוהים לחברת ההשכרה.
למשל שריטה אחת עלולה לעלות 200 יורו. גם אם זאת לא אשמתכם ומישהו נכנס ברכב שלכם בחנייה זה עלול לעלות לכם הרבה כסף. מעבר לכך זה מקנה שקט נפשי.
כמעט בכל ההשכרות באינטרנט תקבלו את ביטוחי החובה המגבילים את ההשתתפות העצמית שלכם במקרה גניבה (TP או Theft Protection) ונזק לרכב (Collision Damage Waiver או CDW), כך שלא תצטרכו לשלם על כל שווי הרכב או הנזק אלא תשלום מוגבל ומוסכם מראש (בד"כ יעמוד על כמה מאות דולרים/אירו). כדי לבטל את ההשתתפות העצמית צריך להוסיף כסף.
מה ההבדל בין ביטול השתתפות להחזר השתתפות?
כשאתם מזמינים רכב דרך פאפם פאפם או דרך כל אתר כמו רנטאלקארס, בוקינג, אופרן בדרך כלל יציעו לכם הצעות עם ביטוחי חובה ובזמן התשלום יציעו לכם לשדרג ולהוסיף ביטוח של החזר השתתפות עצמית – זה בעצם ביטוח שחברת ההשכרה "לא מכירה" כי לא קניתם אותו ממנה. הביטוח הזה עובד ככה שאם יש נזק לרכב אז אתם משלמים על הנזק בחו"ל לחברת ההשכרה ומקבלים ממנה קבלה עם פירוט של הנזקים. לאחר מכן אתם פונים לביטוח ומגישים בקשה להחזר (תוכלו לקרוא בהמשך איך עושים את זה).
ביטול השתתפות עצמית זה בעצם ביטול של ההשתתפות העצמית מול חברת ההשכרה. אפשר תמיד להוסיף אותו במעמד קבלת הרכב בחו"ל גם אם אין לכם אותו. במקרה של נזק אתם לא תשלמו בכלל לחברת ההשכרה ולא תצטרכו לבקש החזרים. אם זה משהו שאתם מעדיפים, הקפידו לסנן את התוצאות בפאפם פאפם ככה שתראו רק הצעות "ללא השתתפות עצמית" וככה תקבלו רק הצעות שהביטול השתתפות כלול כבר במחיר.
איפה אפשר לעשות את הביטוח ביטול השתתפות עצמית?
- אפשר לעשות אותה דרך החברה עצמה בעת איסוף הרכב (לרוב זאת האופציה היקרה ביותר). אם אין לכם את הביטוח הזה, אז סביר שהנציג לא יפספס את ההזדמנות להציע לכם להוסיף אותו.
- אפשר לעשות את הביטוח דרך האינטרנט בזמן ההזמנה דרך האתר שדרכו מזמינים זה יצא יותר זול מאשר להוסיף אותו בעת איסוף הרכב .אבל צריך לזכור שזה הביטוח היקר יותר ולפעמים משתווה לעלות של השכרת הרכב.
- אם מצאתם דיל ממש טוב אבל הוא עם ביטוחי חובה בלבד ואתם יודעים שאתם רוצים ביטול השתתפות עצמית – תקחו בחשבון שלהוסיף אותו בדלפק יעלה בערך 30 אירו לכל יום. תמיד אפשר להוסיף אותו אם הוא לא כלול במחיר אז תוכלו להזמין את הדיל ולדעת שאתם הולכים להוסיף את ההפרש בדלפק.
איפה אפשר לעשות את ביטוח החזר ההשתתפות העצמית?
ביטוח החזר השתתפות מגן עליכם כך שבמידה ויקרה משהו, תצטרכו לשלם לחברת השכרת רכב ואז את לשלוח מסמכים לחברה שדרכה עשיתם את הביטוח כדי לקבל את הכסף חזרה.
- אפשר לעשות ביטוח גם דרך סוכנות הביטוח שדרכה עשיתם ביטוח נסיעות לטיול – זה יעלה בערך 9 דולר לכל יום אבל יש לה קצת מגבלות לעומת האפשרות הבאה.
- אפשר לעשות את הביטוח דרך חברה חיצונית. חברה חיצונית טובה לביטוח היא חברת carinsurent. קיבלתי עליה המלצה מאחד הקוראים של הבלוג והמחירים אצלה באמת טובים וגם השירות. כשהיינו בפאפוס קפריסין, נסענו בכביש צר והיה סלע קטן בדרך שלא ראינו וכתוצאה עשינו תאונה קטנה שכתוצאה ממנה התפנצ'רו שני הגלגלים. בעקבות המקרה הזה יצא לנו להפעיל את הביטוח ולקבל החזר ואני רוצה להנחות אתכם מה לעשות במצב של תאונה (כי אם לא יהיו לכם את כל המסמכים שצריך, אז אתם עלולים לא לקבל החזר מחברת הביטוח).
מה עושים במצב של תאונה עם הרכב?
- אם עשיתם תאונה קטנה שרק שרטה את הרכב למשל אז אין צורך להתקשר לחברה להשכרת רכב. פשוט כשתחזירו את הרכב תצטרכו לשלם על הנזק (ואז לתבוע את החברת ביטוח מהחברה החיצונית) ואם עשיתם ביטול השתתפות דרך חברת ההשכרה עצמה אז לא תצטרכו לעשות כלום.
- אם עשיתם תאונה שלא מאפשרת לכם להמשיך לנסוע (לנו התברר שאין גלגל רזרבי ברכב אז חשוב לבדוק שיש גלגל נוסף כשלוקחים את הרכב). בכל אופן אם אתם לא יכולים להמשיך בנסיעה אז תנסו לשים את הרכב במקום שלא מפריע לתנועה כמו בשוליים רכבים או אזור חנייה.
לאחר מכן אתם צריכים להתקשר לחברת השכרת הרכב ולדווח להם על התאונה. ואז יש לכם שתי אפשרויות או לחכות לגרר ולנסוע איתו לחברה או להשאיר את המפתח על הגלגל הקדמי ולחזור בכוחות עצמכם למלון ואז להיות בקשר עם החברת השכרת רכב על מתי לבוא אליהם כדי לאסוף רכב חלופי או את אותו רכב אחרי טיפול (אנחנו בפאפוס העדפנו לקחת מונית חזרה למלון ולא לחכות לגרר כי היה אמצע אוגוסט והיה חם מאוד). - תצלמו את הרכב אחרי התאונה ואת הנזק שעשיתם.
- כדאי לדעת כי בחלק מהמדינות, במקרה של תאונה ברכב המושכר, פגיעה, שריטה, גניבה או כל נזק אחר, יש לדווח על המקרה בתחנת המשטרה הקרובה, מוקדם ככל האפשר. ללא דו"ח משטרתי, לא ניתן לקבל את ההחזר / ביטול השתתפות עצמית.
- אם עשיתם תאונה עם רכב אחר ואין נפגעים אז תחליפו פרטים עם הצד השני ותקחו ממנו כל מידע אפשרי כמו חברת הביטוח שלו, מספר רכב, טלפון, כתובת ועוד.. ואם יש עדים אז שווה לנסות לתעד עדות מהם. אם בתאונה היו נפגעים אז יש צורך לקרוא למשטרה ואמבולנס.
אלו מסמכים צריך במידה שעושים ביטוח ביטול החזר השתתפות עצמית בחברה חיצונית?
אם לא עשיתם את הביטוח דרך חברת ההשכרה אז תצטרכו לדאוג לכמה מסמכים על מנת שתוכלו לתבוע את חברת הביטוח ולקבל את הכסף חזרה. המסמכים שאני מציינת הם לפי הדרישות של carinsurent ויכול להיות שחברה אחרת תדרוש מסמכים אחרים (אז כדאי לבדוק זאת בתקנון שלהם לפני).
כשתגיעו לחברת השכרה והם ידרשו תשלום על הנזק שעשיתם חשוב מאוד שתבקשו מהם דו"ח מפורט על הנזק שעשיתם וחשבונית עם פירוט על מה תוקן וכמה עלה כל התיקון (לא מספיקה חשבונית עם הסכום הכללי של התיקון! צריך דו"ח מפורט על כך).
לאחר מכן תצטרכו לשלוח לחברת ביטוח את המסמכים הבאים:
- דו"ח מפורט על הנזק וחשבונית עם פירוט על מה תוקן וכמה עלה.
- צילומים של הרכב מלפני ואחרי התאונה (כשאתם אוספים רכב מחברת השכרה חשוב שתצלמו אותו).
- צילום של החשבונית ששילמתם על התיקון.
- צילום של רשיון הנהיגה של הנהג
- צילום של חיוב חברת האשראי למחיר ששילמתם
- תיאור מה קרה בתאונה
תוספות שעלולות לייקר לכם את השכרת הרכב
בעת הזמנת הרכב יציעו לכם כל מיני תוספות נחמדות כמו GPS. התוספות האלה יקרות מאוד והן לא בהכרח נחוצות.
ברגע שיש לכם סמארטפון וסים מקומי עם חבילת גלישה אתם יכולים לנווט בקלות עם waze או עם מפות של גוגל.
בנוסף אתם יכולים לנווט עם המפות של גוגל גם בלי להיות מחוברים לאינטרנט. פשוט תשמרו מראש את המיקומים שאתם רוצים להגיע עליהם במועדפים שלכם ותוכלו לנווט אליהם רק עם הGPS של הפלאפון.
באפליקציה של גוגל מפות אפשר גם להוריד מפה של אזור או מדינות שאתם נוסעים אליהן וככה תוכלו לנווט ולחפש כתובות שלא קבעתם מראש, גם בלי אינטרנט (זה ישמור לכם את כל הרחובות ושמות של אטרקציות ומלונות בטלפון). תוכלו למחוק את המפות האלה אחרי שתחזרו לארץ.
לפני שאוספים את הרכב
כשאתם אוספים את הרכב חשוב לצלם אותו מכל הזוויות ולתעד כל בעיה שיש. חשוב גם לשים לב אם יש גלגל רזרבי ואביזרים להחלפת גלגל.
לפני שמחזירים את הרכב
- תדלקו את הרכב. אצל רוב החברות המדיניות לגבי דלק זהה. הם נותנים לכם רכב עם מיכל מלא ואתם צריכים להחזיר אותו עם מיכל מלא.
אם תחזירו אותו עם דלק חסר אתם תשלמו על הדלק. המחיר שהם גובים על הדלק הוא יקר בהרבה מתחנת הדלק וגם כנראה שתצטרכו לשלם דמי תדלוק שיכולים להיות יקרים בגלל שהיו חסרים כמה ליטרים.
לכן תמיד לפני שאתם מחזירים את הרכב תקחו בחשבון שעל הדרך תצטרכו לעצור ולתדלק. תוודאו מראש שיש תחנת דלק בדרך שלכם שקרובה לנקודת ההחזרה ואל תתעצלו כי זה סתם יעלה לכם יותר. - קחו בחשבון שעלולים להיות עיכובים, תקלות, עצירות פיפי לא מתוכננות, פקקים וכו' שימנעו מכם להגיע לסניף בזמן. קחו מרווח ביטחון, אל תגיעו בדקה האחרונה להשכרה. אם תאחרו אתם עלולים "להקנס" בדמי השכרה ליום נוסף לפי מחירון שחברת ההשכרה קובעת ולאו דווקא במחיר הזול שהשגתם. בנוסף ייתכן ותתקשו למצוא את נקודת ההחזרה של הרכב, במיוחד בשדות תעופה גדולים וזה ייקח לכם יותר זמן ממה שחשבתם.
- אל תשכחו לבקש מהסוכן שיבדוק את הרכב יחד אתכם וייתן לכם אישור כתוב שהחזרתם את הרכב בזמן. עדיף שזה יהיה מסמך שהוא מוציא מהמחשב אם יש להם מערכת ממוחשבת. ככה הוא לא יוכל לחייב אתכם אח"כ על לכלוכים, נזקים או דלק חסר. אם אין נציג אז הקפידו לצלם את מצב הרכב בחניה (גם מבפנים וגם מבחוץ) ואת מד הדלק והמרחק.
טיפים נוספים להשכרת רכב בחו"ל
חשוב מאוד לקרוא את האותיות הקטנות של ההשכרה.
לפעמים נראה חברה שמציעה לכאורה רכב זול יותר, אבל אם תקראו את האותיות הקטנות פתאום תבחינו שהיא גם גובה עמלה נוספת על איסוף רכב בשדה תעופה או עמלה על החזרת הרכב במיקום שונה מהאיסוף.
לכן יכול להיות שהמחיר הראשוני שלה זול יותר,אבל עם כל העמלות זה יצא לכם יקר יותר.
במנוע החיפוש של פאפם פאפם העמלות האלה תמיד כלולות במחיר שאתם רואים כבר בחיפוש הראשוני אבל אם אתם מזמינים באתרים אחרים, אז תבדקו את זה.
בנוסף אם אתם בוחרים באיסוף של רכב משדה התעופה שימו לב שלא כל החברות נמצאות בשדה תעופה עצמו. וזה אומר שנציג של החברה יחכה לכם ביציאה ויסיע אתכם לחברה שלהם – לרוב חברות כאלו זולות יותר מהחברות שנמצאות בשדה תעופה עצמו אבל אם אתם עם ילדים או שאתם לא רוצים להתברבר באיסוף הרכב אז זה משהו שחשוב לשים לב אליו. החזרת הרכב תהיה במשרדי החברה והם יסיעו אתכם לשדה תעופה אז גם תצטרכו לצאת מוקדם יותר כדי להחזיר את הרכב. אם אתם רוצים לאסוף את הרכב בשדה אז תסננו את התוצאות לפי איסוף רכב מסניפים שנמצאים בשדה התעופה / בטרמינל.
רישיון נהיגה בינלאומי
הרבה כותבים שלא צריך ומצד שני יש כאלה שכותבים שנתקעו ולא הסכימו לתת להם רכב בלי הרישיון הבינלאומי. אז אני ממליצה כן להצטייד ברשיון נהיגה בינלאומי באופן כללי כי זה זול ונגיש ואפשר למצוא סניף קרוב להפקת רישיון נהיגה בינלאומי כמעט בכל עיר.
אתם גם יכולים לבדוק בגוגל דיווחים עדכניים של מטיילים ישראלים ששכרו רכב מאותו הסניף שאתם עומדים לשכור ממנו ולקרוא אם ביקשו מהם רשיון בינלאומי או לא. תחפשו למשל: "האם צריך רשיון בינלאומי מסיקסט בסניף בשדה התעופה של פאפוס". אתם תגיעו לעמוד של פאפם פאפם שהם כבר בדקו את החוקים בקפריסין ואת תנאי ההשכרה של סיקסט קפריסין יחד עם דיווחים של שוכרי רכב ישראלים. זה נראה ככה:
34 תגובות בנושא “הטיפים שלי להשכרת רכב בחו"ל בזול (מעודכן 2024)”
תודה רבה. ומה ההבדל לא עם דלק מלא מול מלא??
בשמחה 🙂 ההבדל הוא שהדלק יהיה יקר יותר
תודה כבר השתמשתי בעצה שלך וביטלתי את הביטוח של רנטלקאר ולקחתי את אייקאר ביטוח . חסכון של 150 ש"ח! תודה רבה!!
היי לגבי הביטוח של אייקר, אמממ אם הבנתי נכון במידה ויש בעיה מכנית הם לא מכסים את זה.. כאילו אם פתאום אני נוסעת ואז פתאום יש לנו איזה תקלה ברכב אז אין כיסוי?
היי מעיין , בעיקרון בעיה מכנית היא הטיפול של חברת ההשכרה ולא של חברת הביטוח. הנה מידע שראיתי באתר של רנטלקארס "מידע חשוב מטעם ספק הרכב
תאונה או תקלה – במקרה של תקלה, תאונה או בעיות מכניות עליכם להתקשר לחברת ההשכרה מיידית. חברת ההשכרה חייבת לתת את אישורה לתיקון או לרכב חלופי. אנא שמרו עותק של כל המסמכים אשר נתנו לכם למלא בזמן איסוף הרכב. מסמכים עלולים עלולים להתבקש כאשר תרצו לבצע תביעה. במקרה של תאונה, תצטרכו לשלוח גם דוח משטרה ודוח תאונה."
היי. מה בנוגע להפקדת כסף בחברה לכיסוי נזקים? האם בביטוח דרך icar לא ידרשו הפקדה?
היי אתי (: בחברת השכרה עצמה עדיין יבקשו פיקדון לכיסוי עסקים אבל icarinsurance לא מבקשים.
אפשר לעשות את כל הביטוח דרך icarinsurance? או רק את ביטול ההשתתפות העצמית?
ביטול ההשתתפות העצמית
3 פעמים שכרתי רכב באמצעות , חברת RENTAL CAR ובכל הפעמים התאכזבתי כי לא קבלתי רכב מתאים לדרגה אותה הזמנתי וכשפניתי אליהם הם התנערו מאחריות והבטיחו לפצות אותי בהשכרה הבאה וכך הם טומנים לך מלכודדת דבש לגבי ההשכרה הבאה.
מסתבר שהזול בהרבה מקרים הוא יוצא יקר
הודעה באתר icarinsurance:
We’re sorry, but residents of Israel cannot currently buy a policy through iCarhireinsurance.com for use in the country selected, so we are unable to provide you with a quote today.
We’re currently working to expand our services, so you may be able to buy a policy if your visit us again before your next trip
היי ארנון, תודה שהבאת את זה לתשומת ליבי. באמת
icarinsurance כבר לא מספקת שירותים לאזרחי ישראל :
\ מקווה שבעתיד הם יחזירו את השירות
היי, יש לך הצעה לחברה אחרת לעשות דרכה את הביטוח ביטול השתתפות עצמית לרכב? שנה שעברה עשינו עם icarinsurance והשנה נוכחנו שלא ניתן .
תודה מראש, שרית
היי שרית,
ממליצה לך לבדוק את האתר
https://www.worldwideinsure.com/car-hire-excess-insurance.php
יש לו מחירים לביטוחים זולים יותר והוא אמין
הי שרית
עשו לך ביטוח בחברה הזו ?
תודה רבה נופר?
מצחיק, כנראה לא משתלם להם לבטח ישראלים שלא יודעים לנהוג 🙂
יש מצב 🙂
היי,
אחלה כתבה ואחלה טיפים.
את מציינת שרכשת ביטוח החזר השתתפות עצמית מחברת icarhireinsurance.
ניסיתי לרכוש שם ביטוח אבל הם לא מספקים את השירות לישראלים.
אבל…יש בחו"ל חברות שמוכרות car hire excess insurance שזה בעצם ביטוח החזר השתתפות עצמית. מרביתן מוכרות את השירות תמורת כ- 3.5$ ליום או 50$-70$ לפוליסה שנתית. כלומר בהשכרת רכב לתקופה של מעל שבועיים זה כבר הופך להיות פחות מ- 3$ (על אחת כמה וכמה כאשר שוכרים רכב יותר מפעם אחת (למשל חופשה בקיץ וחופשת סקי).
רוב החברות האלה לא מספקות שירות לישראלים, אבל בשנתיים האחרונות אני עושה שימוש ב- http://www.carinsurent.com והם מספקים שירות גם לנו הישראלים. הפוליסה מכסה גם נזקים שחברות ההשכרה לא מכסות כמו נזק לצמיגים ולחלונות, אז זו בהחלט אלטרנטיבה טובה.
היי ניר, תודה רבה על התגובה וההמלצה.
אני הולכת לבדוק את הביטוח הזה בטיול הבא שאשכור בו רכב 🙂
האם מישהו יכול להמליץ על חברת
carinsurent
לצורך ביטוח ביטול השתתפות עצמית ? (כלומר מישהו שתבע אותם וקיבל החזר).
היי אלון
לא יצא לי לתבוע אותם אבל עשיתי דרכם בגלל המלצה של מישהו שעשה וקיבל החזר
היי נופר, תודה.
בשמחה 🙂
המלצה אישית
אם נוסעים לתקופות קצרות אז לדעתי עדיף להוסיף דרך ביטוח רפואי לנסיעות לחו"ל שעושים דרך חברת ביטוח בארץ גם תוספת של ביטול השתתפות עצמית שכמעט כל החברות מציעות כהרחבה
של הפוליסה והעלות נמוכה. אני הוספתי דרך פספורטכרד אבל גם חברות אחרות מציעות.
טיפ נוסף לגבי בחירת חברת השכרה, חשוב שלחברת ההשכרה יש סניפים רבים הפזורים בארץ היעד למקרה של תקלה ברכב, יוכלו להגיע במהרה אליכם
לסיוע (עלויית וזמני טיפול אמורים להיות מפורטים בפוליסה) ובמקרה של תקלה רצינית יוכלו לספק רכב חלופי במהירות.
היי בועז 🙂 תודה רבה על הטיפים
שכרתי רכב דרך חברה ישראלית "קאר מאסטר" שעורכת השוואות בין הרבה חברות השכרה אך לצערי סיימתי את הטיול עם נזק לרכב 🙁
למזלי שילמתי עבור ביטוח השתתפות עצמית והנציג שם עזר לי מאוד במהלך התביעה כנגד חברת הביטוח. ממליץ לנסות, בטוח שאשכיר דרכם שוב.
היי אביעד
תודה על ההמלצה 🙂
באמת מבאס לסיים את הטיול עם נזק לרכב אבל אני שמחה לשמוע שקיבלת עזרה מהנציג שם .. זה חשוב מאוד
שלום.
שכרנו רכב דרך רנטלקאר בחברת באדג'ט בבורדו.
בשדה תעופה קבלנו רכב קטן יותר.
אם ברצוני לדרוש החזר, למי צריך לפנות? לרנטלקאר או לבאדג'ט?
תודה.
היי עמוס, בעיקרון אני מציעה לפנות גם וגם ולראות מה עונים
אבל אישית הייתי מתחילה עם רנטאלקארס כי יש להם צ'אט עם נציג וזה מאוד פשוט להשיג אותם
אז הייתי בודקת קודם מולם ורואה מה הם אומרים
חשוב לדעת מה ההבדל בין "ביטול השתתפות עצמית" לבין "החזר השתתפות עצמית".
ב"ביטול השתתפות עצמית" בקבלת הרכב משאירים פיקדון קטן שלא עולה על 100 יורו שמבטיח החזרת הרכב עם מיכל דלק מלא. אין לחברה צורך בפיקדון מעבר לכך, היות והכל מכוסה על ידי הביטוח. צריך לשים לב שבכל מקרה אין כיסוי לשמשות, צמיגים ומרכב תחתון.(שאותו צריך לעשות בנפרד בלי קשר ל"ביטול השתתפות עצמית").ביטוח "ביטול השתתפות עצמית" בד"כ יקר יותר אך נותן לכם שקט נפשי בהשכרה.
ביטוח "החזר השתתפות עצמית" נעשה בדרך כלל ע"י חברה חיצונית שלא קשורה לחברת ההשכרה ומאפשרת לכם לקבל החזר של ההשתתפות העצמית ששילמתם. במקרה וביטחתם עם החזר, עליכם להשאיר פיקדון על הרכב שנע בין 300 יורו ועד אלפי יורו. ועל רכבים מסוימים אף דורשים 2 כרטיסי אשראי כפיקדון. בקבלת הרכב עליכם לבדוק את תקינות הרכב ומצבו. ולצלם את הרכב מכל צדדיו כולל מרכב תחתון קדמי. בהחזרת הרכב עליכם לעשות זאת שוב. אם היו פגיעות ברכב יורידו את התשלום מהפיקדון.
חשוב לבקש אישור על תקינות הרכב בשני סוגי הביטוח בזמן החזרת הרכב. ולצלם את מצב מד הדלק.
תודה רבה ישראל על ההסבר המפורט 🙂
שלום האתר מחכים מאוד ומפורט מאוד ניכר כי הושקע בתוכן מחשבה רבה
שאלתי היא:
נכנסתי לאתר פאפם וקראתי את פרטי השכירות וגילתי לצערי שכל האופציות מגבילות מיקום גיאוגרפי
כלומר אנחנו נוחתים במינכן וגם ממראים משם אבל מטיילים בשוויץ
אבל מבחינת המיקום הגאוגרפי שוייץ לא מוזכרת כמדינה שאפשר לחצות אליה את הגבול?
מה עושים?
והאם עמלת חציית הגבול היא חד פעמית או שהיא כפולה? בכניסה וביציאה?
היי יעל,
תודה על השאלה. שאלה טובה!
בפאפם פאפם מוצגות תוצאות מאתרים שונים ומחברות השכרה שונות.
בכל אתר – תנאי מעבר הגבול מוצגים באופן שונה.
בגלל שזה משתנה בין אתר לאתר אני מצרף לינק למדריך שכתבתי במיוחד בשבילך:
https://paapmpaapm.com/border-crossing.html?utm_campaign=box
לגבי התשלום – הוא מחושב פעם אחת לפי משך ההשכרה הכולל שלך (לא רק לפי הימים שאת עוברת את הגבול)
נסיעה טובה!