ההמלצות שלי להשכרת רכב בקפריסין

מאת: נופר רונן

מדי פעם שואלים אותי לגבי חברות מומלצות להשכרת רכב בקפריסין. אני אמנם גרה כאן ולא שוכרת רכב באופן קבוע, אבל יצא לי לשכור רכב כמה פעמים בקפריסין (לתקופות קצרות וארוכות) ואני גם מקבלת עדכונים מהקוראים שלי לגבי ההתנסות שלהם, אז החלטתי לכתוב מדריך ספיציפי להשכרת רכב בקפריסין, מעבר לטיפים במדריך הראשי להשכרות רכב בכלל. אם לא קראתם אותו, ממליצה לעבור גם עליו כי אני אשתדל שלא לחזור פה על אותם הדברים.

האם אתם צריכים לשכור רכב בקפריסין?

התחבורה הציבורית יחסית מוגבלת ואפרט עליה בהמשך הפוסט למי שמתעניין.

אם אתם נוחתים בפאפוס ומתכוונים להשאר בעיר בלבד, אתם כנראה יכולים לוותר על רכב שכור. זה נכון גם למי שנוחת בלרנקה ולא מתכוון לצאת ממנה או למי שמתכנן לשהות במשך כל החופשה במלון ובסביבתו ולא לטייל.

אם אתם מתכננים לצאת רק לסיורים מודרכים עם מדריך מקומי תוכלו לתאם הסעה כחלק מהשירות. אם אתם מתכננים נסיעות בודדות למקומות קרובים יחסית, תוכלו לקחת מונית או אוטובוס.

אבל, אם אתם מגיעים במצב רוח לחקור את קפריסין או לטייל בקצב שלכם ולעצור בנקודות בצורה ספונטנית, רכב שכור זאת ה-דרך לעשות את זה.

רוב הישראלים שמגיעים עם ילדים לטיול בקפריסין אוהבים לקחת רכב ישר בשדה התעופה ולהתנייד איתו. בסה"כ בכל מקום אפשר למצוא חניה, גם בלימסול או בניקוסיה, למרות שכדאי לבחור במקומות לינה הכוללים חניה. אפרט על אפשרויות חניה בהמשך.

אם אתם מתכננים לנסוע אל הכפרים בהרי הטרודוס, או לעבור בין מספר יעדים במהלך הטיול אז אתם חייבים רכב שכור ולדעתי להתנייד עם רכב שכור הרבה יותר קל, בטח עם אתם עם ילדים. אפשר להשאיר את הציוד באוטו ולא להסחב איתו ממקום למקום.

גם אם אתם קצרים בזמן לחופשה שלכם ורוצים גמישות מירבית, רכב שכור או שימוש במוניות יהיה הכי יעיל.

בנוסף קחו בחשבון שמחירי המוניות יקרים. נסיעה מלרנקה ללימסול עולה בסביבות 60 יורו במונית לכיוון. וגם בתוך העיר כל נסיעה היא לפחות 10 יורו ולרוב נעה בין 10-20 יורו למרחקים של 10 – 20 דקות נסיעה.

המלצה חמה לקיץ 2024 והטבה לעוקבי הבלוג

חברה קפריסאית מקומית ומומלצת להשכרת רכב

חברת Cosmos Car Rental (להזמנת רכב שכור ישירות מחברת קוסמוס לא לשכוח קוד קופון בתשלום: trvbox) היא חברת השכרה המספקת רכבים להשכרה בכל רחבי קפריסין.
מה שאני אוהבת אצלם הוא שהם מספקים שירות מסירה בתשלום סמלי לכמעט כל יעד בקפריסין, כך שאתם יכולים להתחיל או לסיים את ההשכרה מכל מלון ולא צריכים לאסוף את הרכב ולהחזיר אותו באותה הנקודה.

יש להם משרד ראשי בלרנקה כך שאם אתם בסביבה אתם יכולים להגיע ולאסוף או להחזיר משם את הרכב ללא עלות נוספת, אבל אתם ממש לא חייבים להגיע אליהם – הם מספקים שירות מסירה בחינם לכל מלון או נקודה אחרת בלרנקה, שזה ממש נוח אם אתם לא לוקחים את הרכב בשדה. תבחרו בנקודת איסוף בשם Larnaca City ואח"כ כבר תתאמו בדיוק לאן הם ימסרו לכם את הרכב.

יש להם שירות לקוחות ממש טוב והם לא מנסים למכור בכח כל מיני ביטוחים.

ביטוח לרכב בחברת קוסמוס

בהשכרה אצלם אפשר להוסיף ביטוח מורחב כזה שיקטין את דמי ההשתתפות שלכם לפחות מחצי (40% ליתר דיוק לעומת דמי ההשתתפות הרגילים שלהם). למשל לסכום של כ-100 אירו לרכבים משפחתיים קטנים במקום 250 אירו או ל-350 אירו לרכב וואן של 8/9 מקומות (במקום 900 אירו). אתם תראו את הפרטים במהלך ההזמנה לאחר בחירת הרכב ותוכלו לבחור.

אפשר גם לרכוש בנוסף או רק ביטוח שמשות וצמיגים במחיר נמוך יותר של כחמישה אירו ליום ככה שלא תשלמו בכלל על נזק שנגרם לצמיגים או לשמשות.

אם לא תרצו לשדרג לביטוח שלהם (למשל אם אתם עושים ביטוח חיצוני) אז דמי ההשתתפות העצמית הם בסה"כ הוגנים ותוכלו לבקש את ההחזר מהביטוח החיצוני שעשיתם, למשל בביטוח הנסיעות לחו"ל או דרך ביטוח אחר לרכב שכור בחו"ל כמו שפירטתי בפוסט הטיפים שלי על השכרת רכב בחו"ל.

מבחינת תשלום ופקדון – הם מאפשרים תשלום במזומן ככה שאם אין לכם כ. אשראי אפשר בכל זאת לשכור מהם ולהשאיר פקדון במזומן.

מושב בטיחות

אם אתם מטיילים עם ילדים, אז הם יספקו לכם מושבי בטיחות לתינוק או בוסטרים לילדים בחינם!

מעבר לקפריסין התורכית עם רכב שכור

מעבר לקפריסין התורכית / צפון קפריסין עם הרכב השכור – רוב החברות לא מאפשרות זאת וגם החבר'ה בקוסמוס יעדיפו שלא תעברו עם הרכב אבל אם יש לכם צורך בכך, תוכלו לתאם זאת מולם. בגדול הם מזהירים שלא יוכלו לספק לכם שירותי דרך או עזרה בצפון קפריסין ואתם תהיו חייבים להסתדר לבד עם תקלות ולהביא את הרכב בחזרה לגבול עם קפריסין בעצמכם ועל חשבונכם אם נתקעתם איתו בצפון קפריסין. בנוסף יש לשלם במעבר הגבול תשלום על ביטוח מיוחד שיאפשר לכם לעבור עם הרכב לצפון קפריסין. תוכלו לדבר איתם מראש ולברר את הפרטים האלה – ותכתבו לי לאן אתם נוסעים בצפון קפריסין כי למען האמת שלא יצא לי לטייל שם ואני לא מכירה את האיזור.

בשורה התחתונה הם ממש משתדלים לתת שירות טוב ואני ממליצה עליהם וכמובן שאשמח לשמוע בתגובות או אם תכתבו לי איך היה לכם.

הזמנת הרכב דרך חברת קוסמוס וקופון הנחה

החלק הכי שווה -אפשר להזמין אצלם רכב בשתי דרכים:

  1. הזמנה באינטרנט עם תשלום מראש שנותנת 10% הנחה על המחיר. אבל אז אי אפשר לבטל.
  2. הזמנה באינטרנט ללא תשלום מראש בכלל וגם ביטול בחינם.

וקיבלתי מהבעלים קופון הנחה 10% להזמנה באינטרנט ללא תשלום מראש ככה שבעצם אתם מרוויחים גם הזמנה ללא תשלום מראש בכרטיס האשראי וגם ביטול בחינם וגם את המחיר המוזל.

הוספת קופון הנחה באתר של קוסמוס


להזמנת רכב שכור ישירות מחברת קוסמוס (לא לשכוח קוד קופון בתשלום: trvbox)
להשוואת מחירים מכל חברות ההשכרה בקפריסין

איזה חברות השכרה מומלצות?

בסה"כ כל החברות שפועלות בקפריסין הן בד"כ הוגנות ולא מנסים לחייב אתכם על כל מיני נזקים או תשלומים לא הוגנים. בכמה השכרות שעשיתי, גם כשלא לקחתי ביטוח מורחב של חברת ההשכרה, לא הרגשתי "שמחפשים" אותי בהחזרת הרכב כמו שעשו לי בכמה יעדים אחרים באירופה.

לכל החברות, גם הקטנות יש אפשרות לתת לכם מושבי בטיחות לתינוקות או בוסטרים לילדים הגדולים יותר במחירים נוחים. אפשר גם לקנות בוסטר קטן בג'מבו בלי גב ב-30₪.

בערים הגדולות יש לא מעט חברות השכרה מקומיות שפועלות בעיקר בעונה וחלקן לא פעילות מחוץ לעונת הקיץ כך שההיצע קטן מחוץ לעונה. מצד שני גם הביקוש ולכן זה בסדר.

ההמלצה שלי היא לבדוק גם ביקורות על הסניף דרך גוגל מפות – שם בד"כ ישתפו לקוחות בחוויה שלהם.

אם אתם משווים מחירים במנוע החיפוש של פאפם פאפם אתם תוכלו לסנן ולראות רק הצעות מחברות השכרה מומלצות לפי הציון שיש להן בגוגל מפות. גם המחירים להשכרה בקפריסין מאוד זולים. אם תקחו רכב ידני זה כמובן יהיה זול יותר ברוב המקרים. מחוץ לעונה תוכלו לשכור רכב ידני קטן בפחות ממאה ש"ח ליום.

נהיגה בקפריסין ורשיון נהיגה

רשיון נהיגה כששוכרים רכב בקפריסין

באתר של משרד התחבורה הישראלי מפרסמים שישראלים חייבים להוציא רישיון נהיגה בינלאומי, אבל תכלס כל הישראלים ששוכרים רכב בפועל בקפריסין מספרים לי שהם שוכרים רק עם הישראלי ולא מבקשים מהם את הרישיון הבינלאומי. גם באתר של פאפם פאפם לגבי הצורך ברישיון נהיגה בינלאומי – הדיווחים מראים שאין צורך ברישיון נהיגה בינלאומי (הם גם בדקו את החוקים בקפריסין ומאשרים שהחוק הקפריסאי מתיר לישראלים לנהוג ללא צורך ברישיון בינלאומי) ולכן אתם יכולים לדלג עליו ולנהוג עם הרישיון הישראלי בלבד. הנה מה שהם פרסמו לגבי רישיון הנהיגה בקפריסין.

חווית הנהיגה בקפריסין

הכבישים די דומים לארץ. יש כבישים מהירים בין לרנקה לפאפוס מאוד נוחים וגם הכבישים להרים בסה"כ נעימים ובעלי שוליים רחבים. יש הרבה תחנות דלק לאורך הדרך (מחיר הדלק כמו בארץ אולי מעט זול יותר) ונקודות עצירה נוחות. חשוב לדעת שהנהיגה בצד שמאל של הכביש (הפוך מישראל), אבל תתרגלו די מהר לפי דעתי וגם ממה שמטיילים אחרים כתבו לי.

הנהגים בקפריסין רגועים ביחס לנהגים בארץ.

חנייה בקפריסין

מבחינת חנייה אז בהחלט אין סיבה לחשוש שלא תמצאו חנייה. ברוב המקומות אין בעיה למצוא חנייה ובכל הבתי המלון הגדולים יש חנייה פרטית. אם אתם נוסעים לאזורים התיירותיים יותר כמו העיר העתיקה בלימסול, אזור המרינה בלרנקה ובפאפוס אתם תמצאו הרבה חניונים בעלות 2-3 יורו לשעתיים – שלוש. שימו לב ששני פסים צהובים לצד הכביש פירושם שאסור להחנות שם גם אם המעקה של המדרכה אפור.

תחבורה ציבורית בקפריסין

במשך שנתיים גרנו בלימסול בדירה קרובה לטיילת ששם עובר קו 30 קו ראשי שעובר מהחלק המרוחק של הריזורטים כמו Parklane ו Amara ומגיע עד לצד השני שבו נמצא הקניון. הקו עובר בתדירות גבוהה ולרוב לא עמוס. נסעתי באוטובוס הרבה עם סופי כשהיתה תינוקת קטנה (היא לא אהבה להיות ברכב והעדפתי להתנייד איתה באוטובוס כשיכולתי). אבל אם הייתי צריכה לנסוע למקומות שהאוטובוס לא עובר בהם אז הייתי לוקחת מונית או נוסעת ברכב. האוטובוסים בלימסול ובכללי בכל קפריסין לא מגיעים למקומות המרוחקים יותר והמוניות לא כל כך זמינות.

יש שתי אפליקציות שדרכן תוכלו להזמין מוניות אבל קחו בחשבון שהרבה פעמים לא תמצאו דרכן מונית ויהיה עדיף לתאם עם נהג מראש או להתקשר לחברת מוניות : אפליקציית Bolt ואפליקציית CABCY.

לכל עיר יש חברת אוטובוסים משלה והן גם מבצעות נסיעות בין עירוניות.

אתר למידע על כל קווי האוטובוס בקפריסין

בפאפוס תוכלו למצוא את האתר הרשמי של חברת האוטובוסים המקומית Osypa שם יש מידע על כל הקווים באנגלית, כולל לוחות זמנים ומפה מפורטת של המסלול. יש קווים יעודיים לנקודות אטרקציות כמו קו 622 למרחצאות אפרודיטה וכמובן אוטובוס משדה התעופה של פאפוס למרכז העיר. יש גם מפה אינטרקטיבית שתוכלו ללחוץ על תחנות על המפה ולראות מתי מגיע האוטובוס הקרוב ולאן כל אוטובוס נוסע בזמן אמת.

ילדים עד גיל חמש נוסעים בחינם. נסיעה בודדת עולה 2 אירו וכרטיס חופשי יומי 6.5 אירו. למחירים באתר.

לי אישית הכי נוח להשתמש באפליקציית Moovit למציאת הקו שאני צריכה בכל קפריסין. לרוב האפליקצייה די מדוייקת.
גם בלרנקה ואיה נאפה יש אוטובוסים שנוסעים לאורך הטיילת.

לסיכום, אם אתם מגיעים לקפריסין לחופשת בטן גב קצרה אתם לא חייבים לשכור רכב אבל אם אתם רוצים לטייל בכפרים או לנסוע לכמה יעדים אז אני בהחלט ממליצה לשכור רכב. מחירי המוניות יקרים בקפריסין והמוניות לא תמיד זמינות וקווי האוטובוסים עוברים כמעט רק באזורים התיירותיים ובקיץ עלולים להיות עמוסים.

2 תגובות בנושא “ההמלצות שלי להשכרת רכב בקפריסין”

  • הי נופר,
    תודה על הפירוט המדהים על נושא התחבורה בקפריסין. לא השארת שום נושא לא מטופל.
    לפי המלצתך שכרתי רכב מחברת cosmos וכמובן שגם השתמשי בקופון הנחה.
    היו לי מספר שאלות ושלחתי להם מייל שהם ענו מיד . דבר אחד שמטריד אותי, שבניגוד לחברות השכרה קלסיות הם משכרים רכבים ישנים יותר משנים 2014-2019. האם אין בזה סיכון לקבל רכב לא נעים לנסיעה ולא אמין?
    מה דעתך?

    תודה רבה
    עמי

    • היי עמי
      תודה רבה על התגובה והפידבק (:
      האמת שהכל הפעמים ששכרנו פה רכבים אז יצא לנו לקבל רכבים יחסית ישנים במיוחד כשחיפשנו אופציה זולה . מהנסיון שלי אישית לא נתקלתי בבעיה עם זה וגם אם היתה בעיה ברכב ישר הגיעו להחליף . אתה גם יכול לדבר איתם ישירות בוואסטאפ ולבקש רכב חדש יותר במידה ואפשר. גם צריך לזכור שעכשיו זה שיא העונה ויש ביקוש גבוה מאוד לרכבים אז יש היצע קטן יותר . בכל מקרה הייתי ממליצה לך לפנות אליהם ישירות ולראות מה הם אומרים (:

כתיבת תגובה

יש להזין תגובה יש להזין שם יש להזין כתובת מייל תקינה מייל לא תקין
תודה! תגובתך נוספה בהצלחה וממתינה לאישור
שגיאה בהוספת ההודעה, אנא נסה שנית מאוחר יותר

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *